Peace Education Program

NY LIVSLUST  förening för högre medvetenhet

Peace Education Program


Hösten 2017 och hösten 2018, stod Ny Livslust som värd för fredskursen Peace Education Program som arrangerades på Studiefrämjandet i Eskilstuna.


Kursen handlar om fred och att upptäcka våra inre resurser. PEP bidrar till att utveckla attityder, beteenden och verktyg som behövs för att leva i harmoni med dig själv, andra och den omgivande naturen.   Den vänder sig till både vuxna och ungdomar.


Kursen innefattar tio studietillfällen där ett särskilt tema tas upp varje gång. Dessa är: fred, uppskattning, inre styrka, självkännedom, klarhet, förståelse, värdighet, val, hopp och välbefinnande.


PEP är byggt på filmade avsnitt från fredsambassadören Prem Rawats internationella framträdanden. I pauser emellan finns utrymme för frivilliga reflektioner, tankar och funderingar. Inga betyg, inga rätt eller fel.  Programmet startade 2008 som ett rehabiliteringsprogram för fängelser, där det använts med stor framgång. Sedan 2012 har det använts i allt större utsträckning  både i statliga och privata institutioner, föreningar, organisationer, studieförbund och utbildningscentra. Programmet används för närvarande i 82 länder och har översatts till 36 språk. (maj 2018)


Organisationen bakom PEP är TPRF – The Prem Rawat Foundation – en internationell ideell stiftelse som har kurser över hela världen. Stiftelsens syfte är att tillgodose människors behov av mat, vatten och fred.


Avgiften på 150 kr är självkostnadspris för arbetsbok samt för de häften som ingår vid varje tillfälle, och erläggs vid kursstart.


Starta egen kurs: Har du deltagit i studiecirkeln Peace Education Program - eller hört talas om kursen - och vill presentera detta i en förening, institution eller företag, kan du få hjälp och vägledning med att komma igång. Läs mer om detta här: www.pepsverige.se/starta-pep.html


Läs mer om kursen här: www.pepsverige.se


Introduktionsvideo: https://vimeo.com/106527722

Föreningen


          är till för Dig som:


  • söker kunskap om verkligheten
  • vill verka för högre medvetenhet
  • önskar arbeta som volontär
  • vill starta/delta i en studiegruppVälkommen att kontakta oss!

info@nylivslust.se 

Stafettböcker


Har Du fått en i din hand?


Vi har tidigare delat ut stafettböcker som ett sätt att så frön till ökad medvetenhet och att inspirera till att skapa det högsta goda för oss själva och vår värld.


Läs mer här


Sitemap

Vill du stödja oss?


Skänk oss gärna en gåva!


Ekonomiska bidrag, stora som små,  emottages med största tacksamhet.


Vårt bankgiro är: 682-3454

Swish 123 074 54 55Vi samarbetar med